Mittwoch, 27. Juli 2011

Cantuccini ala Fred

90 g geschälte Mandeln
150 g Mehl
90 g Zucker
80 g Vanillezucker
1 Prise Salz
¼ TL Backpulver
20 g weiche Butter
1 Ei

Mehl mit dem Backpulver gut vermengen, alle weiten Zutaten hinzugeben und von Hand zu einem geschmeidigen Teig verarbeiten. 30 Minuten ruhen lassen, anschließend zu 30cm langen Rollen formen und bei 190 Grad im Ofen ca. 15 Minuten backen. Auskühlen lassen und die Stange in schräge, dünne Scheiben scheiden. Auf einem Backblech verteilen und nochmals im Ofen bei 120 Grad 10 Minuten trocknen lassen. Die Cantuccini sollten nun sehr knusprig sein.

_____________________________________________________________________


Cantuccini ala Fred

Ingredients
90g of peeled almonds
150g flour
90g sugar
80g vanilla sugar
1 pinch of salt
¼ teaspoonful of baking powder
20g of soft butter
1 egg

How to do it!
Blend the flour and the baking powder together, add all other ingredients and knead the mass until it becomes a supple dough. Leave it as it is for 30 minutes. Then form roles of the dough (about 30cm long) and put it into the oven for 15 minutes (190°C).
Let it become cool and cut it into thin slices. Lay them out on a baking tin and put them into the oven for 10 minutes (120°C).
The Cantuccini should be very crispy by now!

1 Kommentar:

Print and PDF

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...